Útmutató a ragyogó arcbőrhöz § Abigail James: Szeresd a bőröd!

március 29, 2018

Bármilyen meglepő, ahhoz, hogy a bőrünk életkortól függetlenül szép legyen, nem elég a smink és a felületi bőrápolás. A könyvből praktikus tanácsokat kapunk a helyes táplálkozáshoz, a stresszoldáshoz, a megfelelő testmozgáshoz, a bőrápoló készítmények kiválasztásához, az otthon végezhető vagy a kozmetikusnál elérhető kezelésekhez. A könyv végigvezet azon a tanulási folyamaton, amelynek eredményeképpen könnyű lesz szeretni a bőrünket. ↓↓

Általában nem olvasok sűrűn olyan könyveket, amelyek önfejlesztő-, vagy gyógyulás kategóriába sorolhatóak, de azért egy-két alkalommal kivételt teszek, főleg akkor, ha egy ígéretes fülszövegről van szó. Itt is ugyanez a helyzet állt elő, és külön öröm számomra, hogy Abigail James az arcbőr ápolásáról és karbantartásáról írt. Duplán is érintett vagyok ebben a témában: tinédzserként szerintem nem csak én küzdök nap, mint nap az arcomon élősködő bacik által létrehozott „kellemetlenségekkel” (igen, mondjuk ki nyíltan, nem kell ezen mit szégyellni: a pattanásokkal), ráadásul ha ez még nem lenne elég, hiperérzékeny bőröm van, örülök olyan hétnek, amikor nem jönnek elő ekcémás-viszketési reakciók. Úgyhogy egy szó, mint száz, igazán rám fért egy-két hasznos tanács, amelyek kicsit megkönnyítik a mindennapjaimat.
Mielőtt elkezdeném taglalni a tartalom pozitív és negatív oldalait, engedjétek meg, hogy említést tegyek a külsőről: hihetetlen, milyen szép, igényes formában adták ki ezt az olvasmányt, nem győztem csodálni az átlátható tördelést, gyönyörű grafikákat! Ha csak a „külsőségeket” vesszük figyelembe, már akkor is megéri bevállalni a vásárlást, az írónő tanácsairól nem is beszélve!

„Egy nő valódi szépsége a lelkében gyökerezik. Az maga a gondoskodás, amelyet szeretettel ad, és a szenvedély, amelyet sugároz. Egy nő szépsége az évek múlásával csak növekszik.”
- Audrey Hepburn

Szerintem nem lehet olyan dolgot mondani, amely összefüggésben áll a bőrünk állapotával, de nincs benne ebben a könyvben. Nagyon alaposan megközelít Abigail James minden területet, legyen szó mozgásról, étrendről, krémekről, maszkokról, de még a szerveink, testünk állapotáról is! Az előbb felsorolot tényezők mind nagyban hozzájárulnak bőrünk kinézetéhez, jelenlegi formájához. Az én kedvenc részem egyértelműen a táplálkozásos fejezet volt, nem is tudjuk elképzelni, mennyi olyan ételt eszünk naponta, amelyekkel tulajdonképpen saját magunkat, a szerveinket mérgezzük meg. Az egyik leghasznosabb kép ebben az olvasmányban pont ehhez kapcsolódik: az arc különböző részei meg voltak számozva, és minden egyes számjegy mellé oda volt írva, hogy az adott területtel melyik belső szervünk áll összefüggésben.
Pár receptet, illetve arcmaszk ötletet is tartalmaz ez a könyv, amelyeket otthon könnyedén elkészíthetünk. Biztosan ki fogok párat próbálni, sokan nem is sejtik, hogy a legegyszerűbb hozzávalók (pl. méz, natúr joghurt, banánhéj) segítenek a legtöbbet.
Egyetlen negatívumot tudnék felhozni: számomra túl sok volt benne a kémiai megfogalmazás. Tisztában vagyok azzal, hogy szervezetünk bármelyik része természettudományos kifejezésekkel jellemezhető a legjobban, de engem, mint egy átlagos (főleg humán beállítottságú) olvasót, egy-két helyen nagyon untattak ezek a leírások.
Alapvetően nem egy olvasmányos regényről van szó, de ha nem is minden nap, néha azért érdemes sorra keríteni pár fejezetet, sokat lehet belőle tanulni.
Ha esetleg tanácstalan vagy, mert nem tudod, miért zsírosodik arcod, miért jelennek meg rajtad titokzatos kiütések, vagy egyszerűen csak szeretnél egy-két hasznos tanácsot kapni azzal kapcsolatban, hogyan emelheted a házi kozmetikai ellátást profi szintre, akkor mindenképp ajánlom a Szeresd a bőröd! című könyvet.

Hálásan köszönöm a Cser könyvkiadónak a recenziós példányt!
Ha felkeltettem az érdeklődéseteket, itt tudjátok megrendelni -20% kedvezménnyel!

A borító: 100%
A tartalom: 85%
A szereplők: -
A szókincs: 80%
Összesen: 88.33%

You Might Also Like

0 megjegyzés

Legolvasottabb bejegyzések

A blog rendszeres olvasói

Facebook oldal