Az ártatlanok védelmezői § Spirit Bliss: Reményfosztottak (A Szem 1.)

április 14, 2017

Csatlakozz, vagy meghalsz! Különleges, láthatatlan szervezet rejtőzködik az éjszakában, és olyan bűnözőkre csap le, akikre senki más nem tud, vagy nem mer. Ana a Szem tagja. Első törvény: bármi áron védd meg az ártatlant! Második törvény: légy láthatatlan a rendőrség előtt! De mi történik, ha egy zsaru az áldozat? Ana megmenti Ryland életét, hogy lerójon egy régi tartozást. Ez a váratlan tett láncreakciót indít el, megváltoztatva mindenki sorsát. Macska-egér játék indul az FBI és a Szem között, ám Anára egy új küldetés is vár. Meg kell találni Tamarát, a fiatal modellt, akinek furcsa körülmények között nyoma veszett. Vajon a bilincstetkós férfiak állnak a háttérben? Vagy más a felelős a lány eltűnéséért? Nyomozz a Szemmel, ha nem félsz a veszélytől! De ne feledd: Megszökhetsz a rendőrségtől, kijátszhatod a törvényt, elbújhatsz a felelősség elől, de a Szem akkor is lát. ↓↓
Szerintetek a rendőrség, illetve a bíróság mindent megtesz az áldozatok védelméért? A menő ügyvédeknek vajon csak olyan ügyfelük van , akik ártatlanok? El kell keserítenem mindenkit, sajnos ez nem így van... Talán a mi országunkban nem jellemző annyira a törvényhozókra a korrupt viselkedés, viszont külföldön (itt jelen esetben Amerikára gondolok), ez a tulajdonság természetesnek számít. Egyszer egy ügyvéd azt mondta, nem érdekli, hogy az ügyfele bűnös-e vagy sem. Könnyű lélekkel véd meg akárkit a vádak elől, mert mindenkinek jár egy második esély. Gondoljunk csak bele, a gyilkosok tényleg meg fognak változni egyik pillanatról a másikra? Kötve hiszem... Erre a fontos társadalmi problémára hívja fel a figyelmünket Spirit Bliss írónő ezzel az izgalmas, de humorral átitatott történettel.

„A Szem: Egy illegalitásba vonult csoport, mely a bűnözők megállítására és az ártatlanok védelmezésére tette fel az életét.”

Ahogy a fentebb olvasható idézet is mondja, a Szem egy olyan szervezet, mely az ártatlanok pártján áll abban az értelemben, hogy a szabadlábra helyezett, illetve szabadlábon lévő bűnösöket kiiktatják. Persze ilyenkor felmerülhet bennünk a kérdés, hogy mennyire erkölcsös dolog mások élete fölött Istent játszani? Azt gondolom, hogy ez egy nagyon nehéz és összetett kérdés, melyhez szerintem akár több oldalnyi érvet és ellenérvet írhatunk. De ne rugaszkodjunk el ennyire a valóságtól, gondoljunk a halálbüntetésre, mely az USA egyes államaiban legálisnak számít. Biztos vagyok benne, hogy minimum egyszer elmerengtetek már ennek az erős, morális kérdésnek a súlyosságán.
A Reményfosztottakban nem kapott ez a dolog nagy reflektorfényt, de nagyon reménykedem benne, hogy a sorozat következő kötetében előtérbe fog kerülni, kíváncsi vagyok a könyvszereplők véleményére.

„– A vádakat ejtették – szólalt meg most először Terence ügynök; hangja komor volt. Mindketten tisztában voltak vele, mit jelent ez valójában: a pénz lemossa a vért bárki kezéről.”

A történetben abszolút pozitívan csalódtam. Általában a krimiktől egy kicsit tartani szoktam, hogy vajon sikerül-e nekik azt a színvonalat hozni, amely letehetetlenné és pörgőssé teszi a cselekményt. Bár ez az első rész a Szem sorozatnak egyértelműen egy előkészítő kötete volt, amelyben a karaktereket, illetve ezt a szervezetet ismerhettük meg közelebbről, mégis sikerült meglepnie. A végén az a fordulat teljesen váratlanul ért, még csak nem is sejtettem, hogy ilyen befejezéssel zárja le a könyvet Spirit Bliss.
Az egyetlen negatívum, ami zavart engem, az a Ryland és Ana között kialakult kapcsolat. Szerintem kicsit gyorsabban lettek egymásba fülig szerelmesek a kelleténél, nem tudom elképzelni, hogy két ember között már második találkozásnál ekkora szerelem alakuljon ki. Ryland viselkedése is elég különös volt, mindenesetre kíváncsi vagyok, hogyan alakul kettejük viszonya a későbbi kötetekben.
Ha izgalmas olvasmányra vágytok, mely pár órára kiszakít Titeket az unalmas, szürke hétköznapokból, akkor mindenképpen ajánlom a Reményfosztottakat. Garantáltan meg fog benneteket lepni, engem lenyűgözött!

Hálásan köszönöm a recenziós példányt a Könyvmolyképző kiadónak! A regényt itt tudjátok megrendeli -16% kedvezménnyel!
A cselekmény: 90%
A karakterek: 93%
A szókincs: 100%
A borító: 95% (Először furcsának tűnt a design, viszont olvasás végére egészen megszerettem!)
Összesen: 94.5%

You Might Also Like

0 megjegyzés

Legolvasottabb bejegyzések

A blog rendszeres olvasói

Facebook oldal