Egy könyves blogger titkos élete , avagy mi a legjobb dolog az írásban?

január 18, 2017

Még tavaly részt vettem egy olyan blogger eseményen, amelyen tippeket és tanácsokat adtak az oldalfejlesztéssel kapcsolatban. Az egyik ötletük az öninterjú volt. Már akkor is nagyon megfogott ez a téma, biztos voltam benne, hogy valamikor ki fogom próbálni. A napokban rábukkantam egy olyan kérdéssorra, amelyből egy-két kérdést kiragadva egy interjút szerkesztettem, amelyet kivételesen nem más, hanem én fogok kitölteni. Írni fogok a blogolás hullámvölgyeiről, illetve arról, hogyan is áll össze egy bejegyzés.


1. Mióta vagy blogger?
2015 július 20-án kezdtem el írni az első blogomat, a Varázstintát. Akkoriban még nem gondolkodtam nagy távlatokban, nem igazán láttam, vagy fantáziáltam azon, hogy vajon mivé fogja kinőni magát az oldal egy év múlva. Ha találkoznék a másfél évvel fiatalabb önmagammal (merthogy pont másfél éve osztom meg veletek a gondolataimat), akkor biztos nem hinné el azt, hogy milyen sikeresnek mondható eredményeket értem el mostanában. ↓↓

2. Mikor mondanád azt, hogy abbahagyod az írást?
Nem tudok elképzelni olyan szituációt, mely ezt a drasztikus lépést megindokolná. Nagy szeretettel és odaadással dolgozom az oldalon nap, mint nap, rengeteg energiát fektetek az írásba, tartalomba és kinézetbe. Így nem is létezik számomra olyan opció, hogy egyszerűen csak bezárjam a blogot, már a mindennapjaim része lett ez az egész dolog. Egyetemistaként és felnőttként is ugyanúgy írni fogok majd, esetleg az érdeklődési köröm, illetve a bejegyzéstípusok lesznek majd mások, de akkor is az én gondolataimat, személyiségemet fogja majd tükrözni az oldal.

3. Mi a legjobb dolog a blogolásban?
Imádok új dolgokat alkotni és létrehozni, ez az érzés pedig számomra az írásban teljesedik ki. El sem tudjátok képzelni (na jó, azok talán mégis igen, akik szintén blogot vezetnek), hogy mennyire boldog vagyok, amikor összeáll egy bejegyzés képekkel és persze a tartalommal együtt. Plusz még hab a tortán, amikor olyan megjegyzéseket írtok, amelyben arról beszéltek, hogy Ti is ugyanúgy éreztek egy-egy könyvvel kapcsolatban, vagy esetleg sikerült meghoznom a kedveteket egy régóta várólistán szereplő történet elolvasásához.

4. Mi benne a legrosszabb dolog? Hogyan szoktad ezeket a dolgokat „ellensúlyozni”?
Amikor elkezdtem dolgozni az oldalamon, akkor örültem volna, ha valaki odaáll elém, és azt mondja nekem őszintén: belevágni a blogolás folyamatába, olyan, mintha egy hullámvasútra ülnél fel. Az emberek, más írók nem ismernek Téged, tehát nem fog az oldalad az első napokban, hetekben, hónapokban nagy nézettséget produkálni. Csak keveseknek adatik meg az, hogy már az első próbálkozásnál kommentek áradata és kiadói felkérések érkezzenek (persze ez sem lehetetlen, ilyenre is láttam már példát). Minél érdekesebb, izgalmasabb  és egyedibb bejegyzéseket kell produkálnod ahhoz, hogy visszatérjenek az olvasók az oldaladra. Mikor pedig elérted a hullámvasúttal a "csúcsot", akkor lehet, hogy pont egy lejtő előtt állsz. De ez se tántorítson el Téged, mindig gondolj arra, hogy innen az út már csak emelkedni tud. Te akkor is folytasd tovább a munkádat, ha negatív kommentek érkeznek, vagy esetleg csökken a nézettség... Az a lényeg, hogy élvezd azt, amit csinálsz, magadnak írjál, nyugodtan bontakoztasd ki a személyiségedet a saját oldaladon, és ne mások elvárása szerint cselekedj.

Instagram nevem: varazstinta.blog
5. Milyen sokáig tart megszerkeszteni / megtalálni a tökéletes képet a bejegyzésekhez?
Régen az interneten kerestem képeket, viszont most már jobban szeretem a saját fotóimat felhasználni. A téli és őszi időszakban hétvégenként szoktam lencsevégre kapni könyveket, mivel hétközben mikor elindulok és hazaérek, egyáltalán nem jók a fényviszonyok. Számtalan próbálkozás és beállítás után, miután sikerült elkészítenem a tökéletes képet, mindig a szerkesztés folyamata következik. Először telefonon használok egy képszerkesztő programot, majd pedig gépen folytatom az utómunkálatokat. Szóval igen, sajnos egy képet elkészíteni nem egy-két percig tart... Érdemes egyébként követni Instagramon, mert hetente több könyves-blogos képet is közzéteszek (a fentebb látható képhez hasonlókat). Ezen a néven találtok meg: varazstinta.blog (katt a névre, ha meg szeretnéd meglátogatni a profilomat).

You Might Also Like

0 megjegyzés

Legolvasottabb bejegyzések

A blog rendszeres olvasói

Facebook oldal