Hangolódjunk az őszre és a Halloweenre - Könyvajánló #3

október 06, 2016

Az ősz nem véletlenül a kedvenc évszakom, hiszen ilyenkor nemcsak a természet változik, hanem a könyvpiac is az újabbnál újabb könyvmegjelenésekkel. A mostani időszakban mindig szoktam magamnak egy listát írni, amiben megemlítem azokat a regényeket, amely a várólistámon, illetve a kívánságlistámon sorakoznak. Ebben a bejegyzésben a várólistámat fogom bővebben kifejteni, hiszen a várható megjelenésekről már nemrég született egy bejegyzés. Ha kíváncsiak vagytok a "terveimre", akkor olvassatok tovább, illetve ha van valamilyen jó kis ötletetek, amit érdemes lenne felvennem még a listámra, akkor kérlek azokat osszátok meg velem!


1. Max Brooks: World War Z - Zombiháború
Nem szoktam olyan könyveket ajánlani, amiket nem ismerek, most viszont mégis kivételt kell tennem. A film a kedvenceim közé tartozik, szinte minden héten újra megnézem, számomra megunhatatlan. Ezt az egész zombi témát olyan hitelesen dolgozták fel, hogy mindig megborzongok filmnézés közben. Tisztában vagyok vele, hogy a könyv szinte egy teljesen más történetet tükröz, ennek ellenére biztos vagyok abban, hogy nem csalódnék a történetben. Már a felépítése a regénynek is elképesztő, hiszen a párbeszédek, meg a cselekmény riport formájában van megírva. "Brooks természetesen tisztában van vele, hogy a leírtak talán túlságosan felkavarják az olvasóit, de vállalja a kockázatot, mert úgy véli, nem rejtőzhetünk zsibbasztó statisztikák mögé. Mindenkinek tudnia kell, milyen volt valójában a zombiháború."

2. Ava Dellaira: Kedves halottak!
Még tavaly novemberben ismerkedtem meg a könyvvel, nagyon mély nyomot hagyott bennem. Szögezzük le, hogy nem egy vidám történetről van szó: Laurel, a főszereplő, elvesztette testvérét egy balesetben, amit nem tud feldolgozni. Újra átéljük vele a történéseket, illetve visszaemlékezik a boldog, együtt töltött időkre. Nem tudjuk meg egyből, hogyan halt meg a nővére és kinek a hibájából. A cselekményt egy misztikus, titokzatos és egyben fullasztó légkör lengi körül, viszont a regény végén fény derül minden igazságra. Még a legfájdalmasabbakra is. "Egy angol házi feladattal kezdődik: írj levelet egy halottnak, mindegy, kinek. Laurel Kurt Cobaint választja, mert Kurt fiatalon halt meg, csakúgy, mint May, Laurel nővére, így talán megért egy kicsit abból, hogy Laurel min megy keresztül. Laurel nemsokára egyre több halottnak ír levelet – Janis Joplinnak, Heath Ledgernek, River Phoenixnek, Amelia Earhartnek, szinte abba sem bírja hagyni. Megírja nekik, mi történik az új középiskolában, és hogyan hullott szét May halála után a családja."  A kritikámat itt olvashatjátok el.
3. Neal Shusterman: Unwind 
Ezzel a regénnyel is tavaly ismerkedtem meg, ami szerepelt a saját "2015 legjobb könyvei" listámon. Ha szereted a disztópiát, és rajongsz a megdöbbentő és szívfacsaró történetekért, akkor ezt neked találták ki. Ilyen egyedi ötlettel, amellyel a könyv rendelkezik, nem sok helyen találkozni. "Egy olyan társadalomban, ahol a nem kívánatos kamaszok testrészeit újrahasznosítják, három szökevény száll szembe a rendszerrel, amely „szétbontaná” őket. A véletlen sodorja őket egymás mellé, és a kétségbeesés tartja össze őket, ahogy árkon-bokron át menekülnek, miközben tudják, hogy az életük a tét. Ha sikerül megérniük a tizennyolcadik születésnapjukat, már nem bánthatják őket – de amikor egy egész világ vadászik rájuk, a tizennyolc nagyon-nagyon távolinak tűnik." A kritikámat itt olvashatjátok el.

4. Jodi Picoult: Csodalány
2015-ben ismerkedtem meg az első Jodi Picoult regénnyel, méghozzá a Csodalánnyal. Azóta rendszeresen olvasom az írónő könyveit, olyan nehéz témákhoz mer nyúlni, és olyan okosan, hitelesen ír róluk, hogy én csak ámulok. Így visszagondolva tökéletes választásnak bizonyult a Csodalány, mivel később már sokkal komolyabb és megrázóbb történeteit olvastam. "Mariah ​​White életében másodszor kapja rajta férjét egy másik nővel, lányuk, a hétéves Faith pedig életének minden fájdalmas másodpercében vele van. A gyors válást követően Mariah depresszióval küzd, Faith azonban új barátra lel. Egy képzeletbeli barátra, aki lehet, hogy mégsem annyira képzeletbeli… Mariah-nak szembe kell néznie a ténnyel, hogy Faith – a kislány, aki sosem kapott vallásos neveltetést – talán tényleg Istennel beszélget. " A kritikámat itt olvashatjátok el.
5. Paula Hawkins: Lány a vonaton
Milyen őszi könyvajánló lenne az, amiben nem szerepelne legalább egy krimi, illetve thriller műfajú könyv? Az ötödik, és egyben utolsó könyvajánlásom nem más, mint a Lány a vonaton c. regény. Elég vegyes érzelmeim vannak ezzel a történettel kapcsolatosan, és biztosan sok megosztó kritikát olvastatok már róla. Én mégis azt mondom, hogy egy próbát mindenkinek érdemes tenni a könyvvel. Ha szeretnétek elolvasni a teljes véleményemet a könyvről, akkor kattintsatok ide. "Rachel ingázó, minden reggel felszáll ugyanarra a vonatra. Tudja, hogy minden alkalommal várakozni szoktak ugyanannál a fénysorompónál, ahonnan egy sor hátsó udvarra nyílik rálátás. Már-már kezdi úgy érezni, hogy ismeri az egyik ház lakóit. Jess és Jason, így nevezi őket. A pár élete tökéletesnek tűnik, és Rachel sóvárogva gondol a boldogságukra. És aztán lát valami megdöbbentőt. Csak egyetlen pillanatig, ahogy a vonat tovahalad, de ennyi elég."

You Might Also Like

0 megjegyzés

Legolvasottabb bejegyzések

A blog rendszeres olvasói

Facebook oldal