Fall time Cozy time Book Tag

szeptember 18, 2016

Legnagyobb örömömre végre búcsút mondhatunk a harminc fokos, tikkasztó nyári hőségnek, ami végigkísért minket szeptember hónap első felében. Ezen a hétvégén viszont hivatalosan is beköszöntött az ősz (reméljük, ez így is fog maradni). Ennek örömére elkészítettem a Fall Time, Cozy Time book tag-et, aminek a kitöltésével garantáltan őszi hangulata lesz az embernek.


1. Száraz falevelek - A világ tele van színekkel - Válassz egy könyvet, amely borítóján őszi színek (piros, narancssárga, sárga) vannak.
A Tintaszív című könyvre tökéletesen ráillik ez a leírás, a vörös színű borítója egyszerűen varázslatos. A történetet is szívesebben olvasom borongós, hideg napokon, egy forró bögre kakaó vagy tea társaságában. A filmet is bármikor szívesen megnézem, ha még esetleg nem láttátok, akkor érdemes belenézni, könyvmolyoknak különösen ajánlott!

2. Kényelmes, meleg pulcsi - Végre elég hideg van ahhoz, hogy nagy, meleg ruhákba bújjunk - Melyik könyv tölt el melegséggel?
A Beatrix Potter életét mindig szívesen olvasom újra, és újra, illetve nézem meg a filmadaptációt. A könyvkarakterei mosolyt csalnak az arcomra, a történetei pedig lélekmelengetőek. Az életéből nagyon sok inspirációt, és önbecsülést lehet meríteni, ha magam alatt vagyok, akkor mindig rá szoktam gondolni.
A könyvértékelésemet itt olvashatod el.

3. Őszi vihar - Süvít a szél és esik az eső - Válassz egy könyvet, vagy műfajt, amit egy viharos napon olvasnál.
A Coraline-t általában évről évre, minden ősszel előveszem, újraolvasom, vagy belelapozgatok, mert annyira jól megadja a hátborzongató hangulatot, amire októberben, Halloween környékén vágyni szoktam, hogy az hihetetlen. Agatha Christie regényeket nem nagyon olvasok, viszont idén más lesz a helyzet, már ki is gondoltam, hogy mely könyveit vegyem elő az őszi szünetben.

4. Hideg, csípős szél - Ki a legmenőbb karakter, akivel szívesen helyet cserélnél?
Hmm... Talán Cassie-vel cserélnék helyet, az Ötödik hullám főhősnőjével. A kitartását, bátorságát mindig is irigyeltem, néha jó lenne az ő helyében lenni. Persze azt is figyelembe kell vennem, hogy egy disztópikus könyv szereplője, szóval nem szívesen küzdenék idegen lények ellen.
A könyvértékelésemet itt olvashatod el.

5. Forró almabor - Melyik alulértékelt könyvet szeretnéd látni a legfelkapottabbnak?
Ennél a kérdésnél az Orlando kiadó könyveit emelném ki, mivel sajnos nagyon kevés figyelmet kapnak a kiadó által megjelent regények. Ebben gondolom az is közrejátszik, hogy viszonylag régebben adták ki őket, és sajnos a könyvterjesztő is megszűnt már. Minőségileg mindegyik könyv kifogástalan, csak olyan történeteket adtak az olvasók kezébe, amelyek valamilyen értéket képviseltek. Nem szokott általában eltelni úgy egy év, hogy nem veszek Orlandós regényeket a kezembe, van olyan, amit már háromszor, vagy négyszer is olvastam.

6. Kabát, sál és kesztyű - A levegő lehűlt, és ideje melegen felöltözni - Melyik a legcikibb könyvborító, amit legszívesebben elrejtenél, ha nyilvános helyen olvasnál?
Eddig még nem olvastam olyan regényt, aminek a borítóját el kellett volna rejtenem, de talán a This is not a test-tel, vagyis magyarul az Éles helyzettel nem szívesen mennék ki az utcára. Szerintem valami borzalmas ez a "nindzsa stílus", a külföldi borító annyival szebb volt... Mindenesetre jó kis történettel rendelkezik a könyv, szóval érdemes kézbe venni, és nem a borítója alapján elítélni.
A könyvértékelésemet itt olvashatod el.

7. Sütőtök - Mi a kedvenc őszi ételed?
Sok olyan finomság van, amit ősszel szoktunk csak elkészíteni, ilyen többek között a sütőtökös kuglóf, sütőtökös krémleves, illetve a szelídgesztenyés sütemény. Gesztenyét magában is rendszeresen fogyasztunk, általában forró kakaó, vagy tea mellé párosítjuk. Rózsateát nagyon sokszor, több bögrével is szoktam egy borongós napon inni, kedvencem még a gyümölcstea, amit sosem lehet megunni.

You Might Also Like

0 megjegyzés

Legolvasottabb bejegyzések

A blog rendszeres olvasói

Facebook oldal